Magyarítások Portál
A csapat | Játékszinkron Stúdió | Közösségi fordítás | MorroHun Team | Steam | CoD klán | Fordítói oldalak

Fordítások telepítése

PC MAGYARÍTÁSOK
----------------------------------

Miután kitömörítetted a tömörített állományt, keress a kitömörítés könyvtárában valamilyen szöveges fájlt (pl. readme.txt, olvassel.txt, eztolvasdel.txt, telepiteselott.txt, telepites.txt, stb.), ezt a fájlt kell felhasználnod ahhoz, hogy működésre tudd bírni a magyarítást.
A másik lehetőség, ha telepítőprogramot készített a fordító a munkájához. Ez esetben csupán el kell olvasnod figyelmesen, hogy mikor mi a feladatod, és pontosan azt csinálni, amit kérnek tőled. Esetenként találkozhatsz olyan ablakkal, amelyben jelszót kérnek. Ilyenkor nem kell megijedned, arról az oldalról, ahonnan letöltötted a honosítást, általában megtalálod a jelszót is. Amennyiben nem, látogass el készítő honlapjára, ahol megtalálod a szükséges adatokat.


XBOX MAGYARÍTÁSOK
----------------------------------

 Elsőként kell egy működő példány az adott játékból.
Az Xbox játékok kétféleképpen lehetnek a DVD-n. Az első egy olyan formátum, amit ha behelyezünk a PC-be, akkor az SEMMIT sem lát belőle. Erre a változatra fektetjük a hangsúlyt, mert a legtöbb játék ilyen formátumban van forgalomban. Azért majd megemlítjük az AHEAD NERO-s kiírású változatokat is hiszen ez is használatban van.

Az előkészítés 2 fázisra oszlik:
1-A DVD-ről egy képfájlt kell készíteni a számítógép merevlemezére /ISO/
2-Ezt az ISO típusú kép file-t kibontjuk, hogy látható legyen a tartalma.

Most meg jegyzem (a mindentudóknak), vannak programok, melyek mindezt egyszerre képesek elvégezni, de azok bizonyos gépkörnyezetben nem működnek, mi persze minden esetben működő megoldást ajánlunk (pl.: xISO).
Ebben a csomagban az ISO file kibontásához szükséges program található mellékelve, mert ISO típusú kép file-t majdnem MINDEN dvd író programmal lehet készíteni, így hát szerezz be egyet!
Ajánlom az:
-Alcohol 120%
-NERO
de leginkább az INGYENESEN letölthető:
-DVD Decrypter programot.
Ha kérdéseket kapok az ISO-készítés témájában, visszatérhetek arra is.
A számítógép merevlemezére elkészített ISO kiterjesztésű fájlt a mellékelt Qwix 1.01 programmal fogjuk továbbiakban feldolgozni.
A programot nem kell telepíteni, csak az adott helyén el kell indítani a Qwix.exe-t.
Beindítás után rögtön jól látható a mi legfontosabb opciónk, az ?EXTRACT ISO? felirat.
Kattintsunk rá, és máris azt kérdezi, hogy hova tetted a már korábban elkészített ISO típusú fájlt. Ha megtaláltuk, kattintsunk a megnyitás opcióra!
Az ezután beugró ablak már azt kérdezi, hogy hova bontsa ki a te merevlemezedre. A program nem ömleszti oda az adatokat, hanem a betöltött iso nevével könyvtárat hoz létre, és oda bontja ki a játék tartalmát. Játék méretétől függően ez akár több 10 percbe is telhet. Természetesen legyen a merevlemezeden annyi üres hely amekkora az ISO mérete volt.
Mindezek végeztével, vegyük elő a letöltött magyarosításunkat. Indítsuk el a magyarosítás telepítőjét, és következő feladatként mutassuk meg neki, hogy hol van az előbbiekben kibontott játék.
FONTOS: ha nem azt a helyet mutatod meg neki ahova kibontottad, természetesen a játék nem lesz magyar!
Ekkor a telepítő bemásolja a magyar részeket, és kilép.

Kész anyag visszaalakítása:
Gyakorlatilag ugyanezen folyamatokat fogjuk visszafelé megcsinálni.
Elsőként vissza kell alakítanunk a kibontott játéktartalmat XBOX rendszerű ISO fájlba.
Az alábbi fotó mutatja az a 3 lépést ahogy a programban a ránk váró feladatok következnek.
1- Kattints a Create ISO menüpontra, ekkor válik láthatóvá kép jobb oldalán látható rész!
2- Kattints a Local Folder előtt látható fekete pontra, mellyel kiválasztod ezt a lehetőséget! A képen nem látszik, de a sor végén van a fül amire rákattintva megkeresheted azt a könyvtárat, ahova kibontottad a játékot.
3- Ha jól jártál el, akkor már láthatóvá válik a 3 számmal jelölt Create ISO opció. Ha erre kattintasz, megkérdezi, hogy a számítógépeden hova tegye az ISO file-t. Itt javaslom, hogy az elsőként készített ISO-t töröld le, hiszen nincs rá szükség többé. Ha a folyamat elindult, szintén menj ki inni egyet, mert eltart egy darabig.
4- Az elkészült ISO állományt ki kell írni dvd lemezre, ezt szintén a fent említett programokkal végezheted el, erről nem írunk most többet, csak ha sok -nem tudom kiírni dvd-re- leveleket kapok

Mellesleg a program még sok más xbox-os dologra is alkalmas, pötyögtessétek, hátha van számotokra is hasznosítható lesz a többi része.
Tervbe van véve , hogy a magyarosítás telepítőjébe mindezek a feladatok be lesznek ágyazva , és az ISO elkészítésén, és kiírásán kívül nem lesz más dolgod. Ezt viszont valószínű nem sikerül majd lespórolni.

------NERO változat-----

Ha netán olyan játékkal találkozol, amelyet ha beteszel a dvd olvasódba látod a tartalmát, akkor annak a lemeznek a teljes tartalmát másol át a számítógép merevlemezére, és ezután telepítsd bele a magyarosítást.

Kiírás NERO-val:
A magyarosított játék visszaalakítását XBOX ISO-ba meg lehet spórolni, ha van NERO típusu DVD író programod.
Az Új összeálítás menüpontnál válaszd a DVD-ROM (UDF) opciót, és a felső füleknél az UDF (itt is látható) szekcióban pipáld ki a feltüntetett opciót!
Ekkor olyan formátumban írja ki a NERO az adatokat, hogy az Xbox is beolvassa. Evvel az eljárással meg lehet spórolni az ISO-vá alakítást.

Telepítési útmutató és Qwix letöltése


MOBIL MAGYARÍTÁSOK
----------------------------------

Ezek java játékok fordításai, tehát, csak akkor tudod felhasználni őket, ha a gépeden van az eredeti .jar fájl. Annyi a dolgod, hogy kicsomagolod a RAR fájlból a fordított fájlokat (mindet), és belemásolod az eredeti .jar fájlba. (Előtte csinálj biztonsági másolatot a .jar fájlról.) Ha sikeresen belemásoltad a fájlokat, akkor küldd át a mobilodra, és telepítsd fel, ha mindent jól csináltál, már magyar nyelvű is a játék.
Főmenü
Segítség
Szavazás
Mi az álom úti célod? #Európa


Szavazás állása
2014. április 19. - szombat
Splinter Cell Blacklist
Evin | 12 hozzászólás | 2013-08-27
.GFX/.SWF karakterkészlet szerkesztése
Bandris86, Evin | 9 hozzászólás | 2013-02-17
Dishonored
Panyi | 7 hozzászólás | 2012-12-05
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? VIII.
TGWH | 28 hozzászólás | 2012-08-03
Hogyan fordítsunk játékprogramokat? VII.
TGWH | 4 hozzászólás | 2012-07-11
Programok
Evin | 4 hozzászólás | 2012-06-22
Partnerek
Creative Commons LicenseA Magyarítások Portál hírei, cikkei, blogjai a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Hungary Licenc alatt állnak.